Jesienny chłód i brak słońca to czas, kiedy powinniśmy szczególnie zadbać o nasze zdrowie. Nie sięgajmy po leki, uprzedźmy chorobę – pomóc może sok aroniowy.
Zbliża się jesień, sezon, w którym tysiące Polaków cierpią z powodu złego samopoczucia, kataru, kaszlu, bólów głowy i gardła, podwyższonej temperatury. Jest to okres wzmożonych zachorowań na grypę i infekcji górnych dróg oddechowych.
Nadchodzi jesień, czas wzmożonej aktywności wirusa grypy. Niewłaściwie leczona grypa może prowadzić do bardzo przykrych powikłań. Istnieje jednak sposób, by zabezpieczyć się przed tym nieprzyjemnym wirusem – wystarczy się zaszczepić.
Zmienna jesienna pogoda, oraz zmowy chłód sprawia, że w tym czasie szczególnie narażeni jesteśmy na przeziębienia i różnego rodzaju infekcje. Chcąc wspomóc organizm w walce z wirusami często sięgamy po witaminowe suplementy diety. Zapominamy, że jest prostszy i tańszy sposób na wzmocnienie organizmu, zanim kolejny raz kupimy syrop, czy pastylki przyjrzyjmy się temu, co jemy.
Choć medycyna robi wielkie postępy, a naukowcy wciąż opracowują nowe szczepionki i leki, nie sposób całkowicie wyeliminować ryzyko choroby. Jesień i zima to okres sprzyjający różnorodnym infekcjom przeczytaj, co możesz zrobić, aby zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania.
Nadeszła jesień, wraz z nią wahania temperatur i słoty. Przy takiej pogodzie organizm staje się bardziej podatny na wszelkie infekcje. Stajemy się słabsi, często chorujemy. Istnieje jednak wiele sprawdzonych sposobów, aby także jesienią i zimą cieszyć się dobrym zdrowiem.
W sezonie jesienno-zimowym wiele osób uskarża się na brak energii, zarówno na codzienne obowiązki, jak i na życie towarzyskie. Częściej popadamy również w przygnębienie lub apatię. Jedną z przyczyn jest niedobór światła słonecznego w tym okresie.
Jesień i zima to okres kiedy jesteśmy szczególnie narażeni na przeziębienie i grypę. Większość dorosłych zapada na którąś z wspomnianych dolegliwości przynajmniej raz w roku. Jak zabezpieczyć się przed niewidzialnym a dokuczliwym wrogiem?
Bakteria z jamy ustnej odpowiedzialna za rozwój nowotworu jelit