Strona głównaZdrowieZdrowe zamienniki w kuchni strona 5 / 6

Zdrowe zamienniki w kuchni

strona 5 / 6


Awokado zamiast past i dipów
© Vankad - Fotolia.com
zawiera blisko 4 razy więcej beta – sitosterolu niż inne powszechnie spożywane owoce, takie jak banany, jabłka, winogrona, czy śliwki. Substancja ta jest bardzo ważna dla utrzymania odpowiedniego poziomu cholesterolu. Dodatkowo zielony rarytas nie zawiera cukru, a jednocześnie jest bogaty w zdrowe tłuszcze i sycący.

Przykładowe dania i przekąski z awokado: sałatka z awokado, pieczonych buraków i rukoli, sałatka z łososiem, awokado i dressingiem tahini, guacamole (z rzodkiewką), pasta z awokado z przyprawami i sokiem z cytryny
Strony : 1 2 3 4 5 6

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Pola Nadziei
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • eGospodarka.pl
  • Hospicja.pl
  • Oferty pracy