Strona głównaZdrowieZdrowe zamienniki w kuchni strona 4 / 6

Zdrowe zamienniki w kuchni

strona 4 / 6


Makaron warzywny zamiast pszennego
© maryna Voronova - Fotolia.com
Szukacie sposobu na zastąpienie pszennego makaronu naszpikowanego przetworzonymi węglowodanami i glutenem? Warto spróbować z makaronem warzywnym z buraków, marchewki, cukinii, batatów, ziemniaków czy karczochów. Możliwości jest wiele! Możecie go zaserwować na surowo, upieczony, przyrządzony na parze lub smażony z ziołami. Będzie świetnym dodatkiem do sosów i dipów, a także sprawdzi się jako spaghetti.

Jak zrobić makaron z warzyw? Wystarczy obieraczka lub odpowiednie "oczka" na tarce. Wszystko zależy od tego jaką grubość i długość nitek chcecie osiągnąć.
Strony : 1 2 3 4 5 6

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Pola Nadziei
  • eGospodarka.pl
  • Umierać po ludzku
  • Kobiety.net.pl
  • Oferty pracy