Strona głównaZdrowiePięć wskazówek jak uczynić z kuchni "sprzymierzeńca" w odchudzaniu

Pięć wskazówek jak uczynić z kuchni "sprzymierzeńca" w odchudzaniu

Nasze kuchnie nierzadko obfitują w produkty niszczące wysiłki odchudzania. Warto więc wprowadzić w niej kilka zasad, naprawdę niewielkich zmian, które pomogą zachować szczupłą sylwetkę.
Zdrowe jedzenie trzymaj na widoku

© Gennadiy Poznyakov - Fotolia.com

Wyniki badań uczonych z Cornell University wskazują, że trzy razy częściej jemy pierwszy zobaczony produkt w kuchni niż piąty. Zatem, lepiej jest trzymać zdrową żywność na wierzchu, w ten sposób łatwiej jest przestrzegać .
 
Strony : 1 2 3 4 5

Przeczytaj także


Otyłość - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka

Otyłość to nadmierne zmagazynowanie tkanki tłuszczowej, do którego prowadzi nadmierna podaż energii dostarczanej w pożywieniu w stosunku do zapotrzebowania organizmu. Z otyłością powiązane są różnorakie dolegliwości: cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca, zwyrodnienia stawów. czytaj dalej »


Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Fundacja ITAKA - Centrum Poszukiwań Ludzi Zaginionych
  • EWST.pl
  • Umierać po ludzku
  • Aktywni 50+
  • Oferty pracy