Strona głównaZdrowiePięć wskazówek jak uczynić z kuchni "sprzymierzeńca" w odchudzaniu strona 4 / 5

Pięć wskazówek jak uczynić z kuchni "sprzymierzeńca" w odchudzaniu

strona 4 / 5


Niebieska zastawa jest najlepsza

© tycoon101 - Fotolia.com

Uznanie określonej porcji za standardową zależy od kilku czynników: poziomu głodu, czasu przeznaczanego na posiłek, a także wielkości i koloru talerza, na którym serwowane jest danie. Aby lepiej trzymać się diety, warto zaopatrzyć się w nieduże niebieskie talerze. Kolor niebieski rzadko stanowi naturalną barwę produktów żywnościowych. Z tego powodu instynkt skłania nas zwykle do unikania jedzenia tego rodzaju, bo mniemamy, że takie produkty mogą być zepsute. W efekcie doświadczamy ograniczenia .
Strony : 1 2 3 4 5

Przeczytaj także


Otyłość - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka

Otyłość to nadmierne zmagazynowanie tkanki tłuszczowej, do którego prowadzi nadmierna podaż energii dostarczanej w pożywieniu w stosunku do zapotrzebowania organizmu. Z otyłością powiązane są różnorakie dolegliwości: cukrzyca, nadciśnienie, choroby serca, zwyrodnienia stawów. czytaj dalej »


Zobacz także

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Kosciol.pl
  • EWST.pl
  • Aktywni 50+
  • Fundacja ITAKA - Centrum Poszukiwań Ludzi Zaginionych
  • Oferty pracy