Lista korzyści z jedzenia orzechów jest długa. Wiadomo np., że wspomagają pracę nerek i poprawiają działanie układu krążenia. Ustalono też, że mogą usprawnić kontrolę cukrzycy.
Menopauza jest nieunikniona, ale osteoporozie można starać się zapobiec. Jakkolwiek w seniorskich latach organizm ulega przemianom, które sprzyjają rozwojowi osteoporozy, to dzięki stylowi życia jesteśmy w stanie ograniczyć ryzyko choroby.
Pacjenci, którzy przeszli raka jelit, mogą zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby dzięki jedzeniu orzechów.
Problemy z alergią nie dotyczą jedynie zwiększonego poziomu pyłków, ale mogą mieć też związek z tym, co jemy. Wielu ludzi doświadcza zespołu alergii jamy ustnej, czyli reakcji alergicznych na żywność, które szczególnie oddziałują na usta, język i gardło.
Sekret pięknego uśmiechu tkwi nie tylko w higienie zębów i wizytach u dentysty, ale także w dostarczaniu im codziennej dawki odpowiednich witamin i minerałów. Poznaj największych Superbohaterów zdrowia twoich zębów i dziąseł, których nie powinno zabraknąć na twoim talerzu.
Migdały mogą pomóc obniżyć wysoki poziom cholesterolu. Dzięki zawartości określonych antyoksydantów są szczególnie pomocne osobom, które walczą z nadmiarem tego rodzaju tłuszczu.
Zimą i wiosną często narzekamy na brak energii. Organizm stara się sprostać naszym wahaniom nastroju i w związku z tym często traci mnóstwo składników odżywczych i wspomnianej energii. Jak poradzić sobie z utratą witamin i minerałów? Z pomocą przychodzą pożywne, zdrowe i przede wszystkim pełne cennych wartości odżywczych orzechy.
Poczekaj z zażywaniem leków, gdy zaczynasz odczuwać ból głowy, być może inne, poza farmaceutyczne sposoby, bedą skuteczne w osłabieniu tego bólu. Wypróbuj podane propozycje.
Ciągle odczuwasz zmęczenie, a nie chorujesz na nic, co mogłoby to wyjaśnić? Być może winna jest twoja dieta. Sprawdź, co jeść, by mieć więcej energii.
Wśród bakalii znajdują się: wiórki kokosowe, słonecznik łuskany, daktyle drylowane, mak niebieski, migdały słodkie, migdały płatki, morela suszona, orzechy laskowe, orzechy pistacjowe, pestki dyni, śliwka suszona oraz orzechy włoskie.
Chcesz schudnąć, ale nie wiesz, jaka dieta będzie najskuteczniejsza? Wiesz, że niektóre dania są przy odchudzaniu „zabronione", ale zastanawiasz się, czy istnieją specjalnie dozwolone? Zastanawiasz się, jakie produkty wesprą wysiłek odchudzania? Mamy odpowiedź.
Dlaczego migdały powinny obowiązkowo trafić do naszego codziennego menu? Przede wszystkim ze względu na ich właściwości bezcenne dla organizmu. Migdały, choć pozornie kaloryczne, są prawdziwą bombą materiałów i witamin oraz zdrowych tłuszczy nienasyconych.
Kwiecień przynosi cieplejszą aurę, pąki drzew i więcej słońca, ale dla niektórych oznacza jednocześnie katar, kichanie, łzawienie oczu - wiosna to sezon alergii.
Niewłaściwe raczenie się alkoholem prowadzi do nieprzyjemnych dolegliwości, które ogólnie nazywane są kacem. Jak wynika ze danych pogotowia ratunkowego, szczególnie w okresie świątecznym, wzrasta liczba wyjazdów do osób upojonych i doświadczających nawet zagrożenia życia z powodu zatrucia alkoholem. Warto więc serwować sobie mocniejsze trunki rozsądnie i tym samym zadbać o dobre samopoczucie następnego dnia.
Nie potrzeba leków, by poprawić sobie nastrój, wystarczy dołączyć do swojego menu naturalne produkty, które pomogą pozbyć się czarnych myśli i przestać pisać „czarne scenariusze".
Bakteria z jamy ustnej odpowiedzialna za rozwój nowotworu jelit