Strona głównaZdrowieCztery najzdrowsze produkty na zimę strona 2 / 4

Cztery najzdrowsze produkty na zimę

strona 2 / 4


Ciemnozielone warzywa liściaste
© Darius Dzinnik - Fotolia.com
Ciemne zielone warzywa, takie jak kapusta, boćwina i kapusta collard, rozwijają się podczas chłodów, gdy po innych warzywach zostało już tylko wspomnienie. Uważa się nawet, że mróz może na nie korzystnie wpłynąć, np. dzięki niemu jarmuż traci gorycz. Warzywa te są szczególnie bogate w witaminy A, C i K. Wiele z nich stanowi też doskonałe źródło .

Strony : 1 2 3 4

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Aktywni 50+
  • EWST.pl
  • Pola Nadziei
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Oferty pracy