Strona głównaZdrowieJedzenie, które chroni przed szkodliwym działaniem Słońca strona 4 / 5

Jedzenie, które chroni przed szkodliwym działaniem Słońca

strona 4 / 5


Szpinak

Ja dowiedli australijscy uczeni, obniża ryzyko zachorowania na raka skóry. Dzieje się tak dlatego, że szpinak, kapusta i inne ciemnozielone warzywa liściaste są pełne kwasu foliowego, witamin A, C i E, a także innych składników, które zwiększają naturalną ochronę przed promieniowaniem UV. Trzy porcje szpinaku tygodniowo pomogły pacjentom, u których wcześniej zdiagnozowano raka, zmniejszyć ryzyko nawrotu choroby aż o 55 proc.
© Darius Dzinnik - Fotolia.com
Strony : 1 2 3 4 5

Przeczytaj także


Czerniak - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka

Czerniak to złośliwy nowotwór skóry. Choroba rozwija się zwykle w obszarze znamion barwnikowych nazywanych potocznie pieprzykami. Jeśli zostanie wykryty w bardzo wczesnym okresie, może być w pełni wyleczalny. czytaj dalej »


Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Kosciol.pl
  • Internetowe Stowarzyszenie Seniorów
  • EWST.pl
  • Akademia Pełni Życia
  • Oferty pracy