Strona głównaZdrowieJedzenie, które chroni przed szkodliwym działaniem Słońca strona 3 / 5

Jedzenie, które chroni przed szkodliwym działaniem Słońca

strona 3 / 5


Migdały


Są pełne witaminy E, która chroni przed uszkodzeniami spowodowanymi przez słońce (często jest dodawana do kremów do pielęgnacji skóry).
Z badań wynika, że osoby, które zjadały ok. 20 migdałów dziennie, mogły liczyć na wyższą ochronę przed oparzeniami słonecznymi niż ci, którzy nie mieli tego produktu w swoim menu. Co więcej, , podobnie jak herbata, jabłka, czy cebula, zawierają kwercetynę chroniącą przed uszkodzeniami wywołanymi przez promieniowanie UV oraz rozkładem kolagenu odpowiedzialnego za wygląd skóry.
© Grafvision - Fotolia.com
Strony : 1 2 3 4 5

Przeczytaj także


Czerniak - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka

Czerniak to złośliwy nowotwór skóry. Choroba rozwija się zwykle w obszarze znamion barwnikowych nazywanych potocznie pieprzykami. Jeśli zostanie wykryty w bardzo wczesnym okresie, może być w pełni wyleczalny. czytaj dalej »


Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Internetowe Stowarzyszenie Seniorów
  • Poradnik-zdrowia.pl
  • Akademia Pełni Życia
  • Pola Nadziei
  • Oferty pracy