Strona głównaZdrowieJedz sezonowo - 7 źródeł witamin w sierpniowych warzywach i owocach strona 7 / 7

Jedz sezonowo - 7 źródeł witamin w sierpniowych warzywach i owocach

strona 7 / 7


Fasolowa rewolucja
© schiros - Fotolia.com
Ponad 20 odmian fasoli, a każda z nich jest bogatym źródłem odżywczego białka. Co prawda jest odrobinę kaloryczna, ale w większości to nienasycone kwasy tłuszczowe, które usuwają zły cholesterol, a podnoszą poziom dobrego. Dodatkowo zawarta w fasoli lecytyna wpływa korzystnie na układ nerwowy i , przez co poprawia koncentrację oraz zwiększa pamięć.

dr inż. Beata Piłka, dietetyk Grupy LUX MED
Strony : 1 2 3 4 5 6 7
 

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Komentarze

  • 15:45:52, 18-08-2016 ~gość: 31.174.199.xxx

    Pozdrawiam.
    Senior/plus.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Umierać po ludzku
  • Akademia Pełni Życia
  • Hospicja.pl
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Oferty pracy