Wyższy poziom tych kwasów we krwi, w wyniku regularnego jedzenia np. tłustych , wydłuża o prawie pięć lat - mówi dr Aleix Sala-Vila, współautor badań. - W przeciwieństwie do tego, bycie regularnym palaczem skraca oczekiwaną długość życia o 4,7 roku, tyle samo, ile się zyskuje dzięki wysokiemu poziomowi kwasów omega-3 we krwi - dodaje.
Tagi: ryby, choroby serca, tłuszcze nasycone, kwasy omega-3
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Jedna trzecia przyjmujących statyny nie uzyskuje zdrowego poziomu cholesterolu
Zamienniki soli kuchennej pomagają chronić się przed nadciśnieniem
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.