Ekstrakty pochodzące z miłorzębu japońskiego często stosowano w medycynie tradycyjnej i pokazano, że mają działanie przeciwutleniające. Namagnesowana woda również obniża poziom glukozy we krwi, poprawia poziom przeciwutleniaczy i profile tłuszczowe u szczurów z cukrzycą - wskazuje dr Hetta.
Tagi: przeciwutleniacze, alzheimer, pamięć, ginko biloba, cukrzyca
Choroba Alzheimera - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka
Choroba Alzheimera jest postępującym schorzeniem neurodegeneracyjnym ośrodkowego układu nerwowego, prowadzącym do stanów otępiennych, utraty pamięci, zdolności kognitywnych czy pogorszenia się oceny sytuacji. czytaj dalej »
Cukrzyca - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka
Cukrzyca to choroba przewlekła metaboliczna, która charakteryzuje się podwyższonym stężeniem glukozy (hiperglikemią) we krwi. Wyróżnia się dwa główne typy cukrzycy. Typ 1 ma podłoże autoimmunologiczne, zaś typ 2 jest wynikiem insulinoodporności i zaburzeń w wydzielaniu insuliny. czytaj dalej »
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Witamina D – odpowiednie dawki poprawiają pamięć, nadmierne opóźniają czas reakcji
Operacja bariatryczna pomaga lepiej kontrolować poziom glukozy u diabetyków
Modyfikowalne czynniki demencji: cukrzyca, zanieczyszczenia, alkohol
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.