Na podstawie:Byliśmy zaskoczeni, gdy ustaliliśmy, że regularne jedzenie papryczek chili było związane z ogólnym zmniejszeniem ryzyka śmierci z jakiejkolwiek przyczyny, chorób układu krążenia i raka. To wskazuje, że czynniki dietetyczne mogą odgrywać istotną rolę dla ogólnego stanu zdrowia - mówi Bo Xu, kardiolog z Cleveland Clinic's Heart, Vascular & Thoracic Institute - - Dokładne przyczyny i mechanizmy, które mogą wyjaśniać te odkrycia, są jednak jeszcze nieznane. Stąd nie można jednoznacznie stwierdzić, że jedzenie większej ilości papryczek chili może przedłużyć życie i zmniejszyć liczbę przedwczesnych zgonów, szczególnie z powodu czynników sercowo-naczyniowych lub raka. Potrzeba więcej badań, aby potwierdzić te wstępne ustalenia - dodaje Bo Xu.
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.