Zmniejszenie zawartości cukru w produktach spożywczych i napojach będzie miało większy wpływ na zdrowie Amerykanów niż inne inicjatywy, których celem jest ograniczenie cukru, takie jak: podatek od , oznaczanie dodanej zawartości cukru lub zakaz sprzedawania słodkich napojów w szkołach - mówi dr Siyi Shangguan.
Tagi: choroba serca, cukrzyca, słodkie napoje, słodycze, cukier
Cukrzyca - diagnoza, objawy, leczenie, profilaktyka
Cukrzyca to choroba przewlekła metaboliczna, która charakteryzuje się podwyższonym stężeniem glukozy (hiperglikemią) we krwi. Wyróżnia się dwa główne typy cukrzycy. Typ 1 ma podłoże autoimmunologiczne, zaś typ 2 jest wynikiem insulinoodporności i zaburzeń w wydzielaniu insuliny. czytaj dalej »
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Kiepski stan naczyń krwionośnych przyspiesza starzenie się mózgu
Wysokoprzetworzone jedzenie zwiększa ryzyko stanów zapalnych i raka jelita grubego
Karagen – dodatek do żywności (E 407) – może sprzyjać cukrzycy
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.