19-12-2018
zmień rozmiar tekstu
A+ A-
Pieprz i imbir wykazują właściwości lecznicze w przypadku nowotworów. Imbir pomaga w zwalczaniu raka jajników, natomiast pieprz hamuje rozwój niektórych guzów nowotworowych.
Przyprawy te mają nie tylko właściwości podnoszące smak potraw, ale jak się okazuje też świetnie działają na organizm ludzki. odnaleźć można w każdej kuchni – w staropolskich apteczkach znajdował się jako lek na bóle żołądka i pomagał w regulacji trawienia.
Imbir stosowano już w medycynie ludowej Azji Wschodniej jako naturalny środek przeciwbólowy, poprawiający trawienie i łagodzący mdłości. Ma on też doskonałe właściwości antyzapalne.
to najczęstsi zabójcy. Rocznie na raka jajników umiera 16000 z 22000 zdiagnozowanych kobiet, a rak trzustki aż 31000 z 32000 zdiagnozowanych.
Jednak nawet działające dobrze na na nasze zdrowie przyprawy trzeba stosować umiejętnie i w odpowiednich ilościach np. nadużywanie powoduje zgagę.