Strona głównaZdrowiePieprz z imbirem w zdrowej kuchni

Pieprz z imbirem w zdrowej kuchni

Pieprz i imbir wykazują właściwości lecznicze w przypadku nowotworów. Imbir pomaga w zwalczaniu raka jajników, natomiast pieprz hamuje rozwój niektórych guzów nowotworowych.
Pieprz z imbirem w zdrowej kuchni Przyprawy te mają nie tylko właściwości podnoszące smak potraw, ale jak się okazuje też świetnie działają na organizm ludzki. odnaleźć można w każdej kuchni – w staropolskich apteczkach znajdował się jako lek na bóle żołądka i pomagał w regulacji trawienia.

Imbir stosowano już w medycynie ludowej Azji Wschodniej jako naturalny środek przeciwbólowy, poprawiający trawienie i łagodzący mdłości. Ma on też doskonałe właściwości antyzapalne.
to najczęstsi zabójcy. Rocznie na raka jajników umiera 16000 z 22000 zdiagnozowanych kobiet, a rak trzustki aż 31000 z 32000 zdiagnozowanych.

Jednak nawet działające dobrze na na nasze zdrowie przyprawy trzeba stosować umiejętnie i w odpowiednich ilościach np. nadużywanie powoduje zgagę.

Zobacz także

 

 

 

Skomentuj artykuł:

Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany: zaloguj się / zarejestruj się




Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.

Artykuły promowane

Najnowsze w dziale

Polecane na Facebooku

Najnowsze na forum

Warto zobaczyć

  • Poradnik-zdrowia.pl
  • Aktywni 50+
  • Kosciol.pl
  • Uniwersytety Trzeciego Wieku
  • Oferty pracy