Nasze wyniki sugerują, że odpowiedzialne codzienne spożywanie sera i picie czerwonego wina nie tylko pomaga nam radzić sobie z obecną pandemią COVID-19, ale być może także funkcjonować w coraz bardziej złożonym światem, który wydaje się nigdy nie zwalniać. Potrzebne są dalsze randomizowane badania kliniczne, aby określić, czy wprowadzanie łatwych zmian w naszej diecie może istotnie wspomóc nasze mózgi - mówi dr Auriel Willette, współautor badań.
W zależności od czynników genetycznych, niektóre osoby wydają się być bardziej chronione przed skutkami choroby Alzheimera, podczas gdy inne są bardziej zagrożone. Właściwe wybory dietetyczne jednak mogą zapobiec chorobie i osłabieniu funkcji poznawczych (...) - wskazuje Brandon Klinedinst, również prowadzący te badania.
Tagi: herbata, kawa, drób, ryby, czerwone mięso, czerwonewino, zaburzenia poznawcze
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.