Począwszy od lat 90-tych zwiększa się ilość badań nad korzyściami zdrowotnymi wynikającymi z jedzenia borówek. Badania wykazały, że mają one najwyższą w porównaniu do wielu innych popularnych owoców. Ponadto zidentyfikowano inne mechanizmy korzyści prozdrowotnych z jedzenia borówek, takie jak efekty przeciwzapalne - mówi dr Donald K. Ingram, redaktor artykułów.
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Demencja z ciałami Lewy’ego – oznaki choroby widoczne już u pięćdziesięciolatków
Wirus herpes simplex (odpowiadający za opryszczkę) zwiększa ryzyko demencji
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.